پتانسیل زیستی فیکوسانین استخراج شده از جلبک اسپرولینا (Spirulina)
کد مقاله : 1015-MSRICONF
نویسندگان:
مینا پرواز کرمانی *1، نرگس امرالهی بیوکی2
1گروه آموزشی زیست دریا ، دانشکده علوم فنون دریایی ابن سینا ، دانشگاه هرمزگان ،بندرعباس ، هرمزگان
2گروه آموزشی زیست شناسی دریا ، دانشکده علوم فنون دریایی ابن سینا ، دانشگاه هرمزگان ، بندرعباس ، هرمزگان
چکیده مقاله:
باتوجه به نگرانی های که در زمینه استفاده از مواد شیمیایی در مواد غذایی و ارایشی بهداشتی وجود دارد . توجه به منابع طبیعی جمع شده است . یکی از این منابع ها جلبک اسپیرولینا می باشد که دارای رنگدانه فیکوسیانین است . ریز جلبک ها منابع غنی ترکیبات مغذی و رنگ های طبیعی هستند . اسپیرولینا دارای طیف وسیعی از اجزای مفید در مواد غذایی و دارویی است . مهم ترین عامل رشد اسپیرولینا و تولید فیکوسیانین نور ، هوادهی ، سوبسترای کر بنی ونیتروژنی وPh است . اسپیرولینا مقادیر بالای آنتی اکسیدان و تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از انواع سرطان و بهبود بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون و خاصیت ضد التهابی در تهیه داروها به کار میرود . فیکوسیانین یک رنگدانه آبی ، بیلی پروتئینی و محلول در آب از جلبک اسپیرولینا است که به دلیل خواص پزشکی و دارویی زیادی که دارد توجه محققان را به خود جلب کرده است .این رنگدانه یک آنتی اکسیدان و ضدالتهاب قدرتمند است .
کلیدواژه ها:
فیکوسیانین ، جلبک اسپیرولینا ، تولید
وضعیت : مقاله برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است